Yerel gazeteler de adı üstünde; yerel!

15 Mayıs 2019 20:26

Şehrin esnaf odası güzel bir çalışma başlatmış. Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık diye bir kampanya başlatmış. Hayırlı olsun!

Bu işin duyurusu için de her ne hikmetse billboard v.s. reklam çalışmasını tercih etmiş. Halka ulaşmak için kendilerince en iyi reklam mecrası olarak görüp böyle bir karar almışlar. Kendi takdirleridir. Başlıkta şunu ifade etmeye çalıştım; yerel gazeteler de yerel işletmeler. Yerel gazetelerin alışverişi nasıl olur? Tabii ki reklam ve ilanlar ile abonelikler üzerinden gelir elde ediyorlar. Ama ne hikmetse çeşitli platformlarda da dile getirdiğimiz halde ne şehrin dinamikleri ne Ticaret Odası, ne Borsa’ sı ne de Esnaf Odası iş gazetelere ilan ve reklam vermeye gelince sağır sultan oluyorlar. Anlayamadığım, yine ne hikmetse görmezden geldikleri, adam yerine koymadıkları, zaten okunmuyor dedikleri bu yerel basın ısrarla bunlara mikrofonu uzatmaya devam ediyor. Bana kalsa gidin demeçlerinizi de billboardlara verin, sosyal medyada Zuckerberg’ i daha da zengin edin, otobüs giydirin, haberlerinizi oralarda yayınlayın derim. Son olarak 31 Mart seçimlerinde de gördük ki siyasi partilerin yerel basınla hiçbir reklam ve tanıtım çalışmasına girmemesi gösterdi ki yerli ve milli söylemleri hikaye, facebook, instagram şahane..

Diyeceğim o ki söz ve tutum çelişiyorsa, orada samimiyetsizlik vardır. Samimiyetin olmadığı yerde de halktan bir karşılık beklemek imkânı yoktur.

Ramazan geldi! Dindarlığınızı Allah’a, adaletinizi topluma gösterin

Özellikle geçen yıl ramazan ayında hemen her resmi kurum amiri devletin imkânlarını halkın sosyal refahı için kullanmak yerine halkın olmadığı iftar davetlerinde sarf ettiler. Fazilet yarışına girmişçesine iftarlarda birbirlerini lüks mekânlarda ağırlayıp durdular. Sormak lazım kimin parasıyla kime iftar veriyorsunuz. Dindarlığınızı Allah’a, adaletinizi topluma gösterin.

Neyse ki bu konuda şahit olduğum güzel bir örnek umut verdi. Geçenlerde Bağlar Belediyesi’ nin iftar çadırında Başkan Hüseyin Beyoğlu’ nun kendi elleriyle insanımıza yemek servis ettiğine şahitlik ettim. Mülki erkânın halkla iç içe iftar sofrasında buluşması olması gereken anlayışın yerleşeceği noktasında umut verdi. Başkan Beyoğlu’ nu bu anlayışından ötürü tebrik ediyor, özgün bir yönetim anlayışıyla güzel hizmetlerini bekliyoruz.

Hacı Dalgıç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.