Uz. Dr. Yahya YİĞİT, son sistem NdYag lazer uygulamasını anlattı

Uz. Dr. Yahya YİĞİT, son sistem NdYag lazer uygulamasını anlattı
27 Kasım 2020 02:45
A+
A-

UZM.DR. YAHYA YİĞİT

Dünya Kavşağı’ ndaki kliniğinde uzman ekibiyle birlikte modern ve uluslararası standartlara uygun teknolojileri kullanarak hydrafacial cilt bakımı, dermapen, mezoterapi, dolgu, botoks, iple yüz askısı gibi medikal uygulamalar gerçekleştirerek danışanlarına ayrıcalıklı bir hizmet sunan Uz.Dr. Yahya Yiğit, yine bir ilke imza atarak son teknoloji ürünü Nd Yag lazer cihazını Bölge halkının hizmetine sundu.

 

Uz. Dr. Yahya YİĞİT ile kliniğinde kullanılan teknolojiler hakkında sizler için bilgi aldık.

Bölge halkının hizmetine bir ilk olarak sunduğunuz son sistem Nd Yag lazer hakkında bilgi verebilir misiniz?

Cihazımız, rosacea (gül hastalığı), örümcek damarlar ve telanjiektazi (kılcal) gibi damarsal cilt lezyonlarının ve güneş lekeleri dâhil pigmentli lezyonlarının tedavisinde kullanılabilen yeni ve son teknolojiye sahip bir Nd Yag lazerdir.

Diğer klasik Nd Yag lazerlerden ne gibi farkları var?

En gelişmiş lazer teknolojisine sahip olduğundan çok etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca 1064 nm kırmızı ışık dalga boyuna ek olarak, 532 nm dediğimiz yeşil ışık dalga boyuna sahiptir. 1064 nm dalga boyunun göremediği incelikte olan damarları rahatlıkla görür. Bunun yanında pigment hücrelerini de görerek lekeleri ortadan kaldırır, cilt tonunu eşitler.

Bu cihaz her türlü cilt tipinde kullanılabilir mi?

Her türlü cilt yapısında ve renginde kullanılabilecek şekilde gerekli ayarlamalar yapılabilir. Bunun yanında hem yüzeysel hem de derin lezyonlarda kullanılabilir.

Peki, işlem sırasında ağrı oluyor mu?

Her türlü lazer uygulamasında ağrı olur. Bu cihazda ağrıyı minimalize etmek için başlık soğutmalı bir teknoloji kullanılmaktadır.

Biraz önce kılcal damarların tedavisinden bahsettiniz, kısaca açıklayabilir misiniz?

İnsanların büyük çoğunluğu yüz ve bacakta hoş görünmeyen kılcal damarlardan, renk değişikliği ve lezyonlardan şikâyetçidir. Bu sorunlar kozmetik açıdan sorun teşkil etmekle birlikte, çoğu zaman bir cilt hastalığı olarak ta ortaya çıkmaktadır. Bu durumlar kişinin hayat kalitesini de olumsuz etkilemekte hatta depresyonlara sebebiyet verebilmektedir. Bu sorunlar çift dalga boyuna sahip lazerimiz ile tedavi edilmektedir.

Kılcal damar tedavileri için kaç seans gerekmektedir?

Hastanın kılcal damar miktarına göre 1-4 seans çoğu zaman yeterli olmaktadır.

Tedaviden sonra hastanın varis çorabı giymesi gerekiyor mu?

Hayır gerekmiyor.

Bir genelleme yaparsak hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Gül hastalığının, telenjiektazi dediğimiz yüzeysel ince kılcalların,  bacak ve yüzdeki kırmızı mavi kılcalların, özellikle dudak ve ağız mukozasında görülen venöz kaynaklı mor lezyonların, yüz ve boyun derisindeki yaygın kızarıklıkların, yara izleri ve keloidlerin, şarap lekelerinin, hemanjiyomların, deride görülen kiraz beni denilen kırmızı lezyonların, güneş lekelerinin, siğillerin tedavisinde kullanılır.

Çok sık duyduğumuz için dikkatimi çekti. Gül hastalığı nedir, biraz bahseder misiniz?

Gül hastalığı özellikle yüz bölgesinde ilerleyen durumlarda ise göğüs, sırt, göbek bölgesine yayılım gösterebilen bir sağlık sorunudur. Bu bölgelerde kızarıklığa ve kırmızı sivilcelere sebebiyet vermektedir. Açık tenli kişilerde daha sık görülmektedir. Özellikle yüz bölgesinde çıktığı için estetik olarak kötü bir görünüme sebep olur.

Gül hastalığının sebepleri nelerdir?

Nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Cilt akarları, mantarlar, psikolojik faktörler ve cilt altı bağ dokusunun bozulmasından da kaynaklanabilmektedir. Bunların dışında sıcak içecekler, baharatlı yiyecekler, alkol tüketimi, aşırı sıcaklar, güneş ışığı ve rüzgar, stres, makyaj malzemeleri, maytlar hastalığı tetikleyebilmektedir.

Belirtileri nelerdir, her kızarıklığı olan kişi gül hastasıdır diyebilir miyiz?

Belirtiler kişiden kişiye, hastalığın şiddetine göre değişkenlik gösterebilir. Güneş yanığına benzer bir kızarıklık, sivilceye benzeyen şişlikler, yanma ve batmanın olduğu hassas, kuru bir cilt çoğu zaman görülür. Bunun dışında damarsal genişleme, cilt kalınlaşması, yüzde şişme, döküntüler görülebilir. Tanı için özel bir test olmamakla birlikte benzer hastalıklardan ayırt edilmesi için bazı kan testleri yapılabilir. Tanısı fizik muayene ile konur.

Bu hastalığın tedavi yöntemleri nelerdir?

Tedavi yöntemleri değişkenlik gösterir. Tedavinin süresi ve yöntemi belirtilerin türüne ve şiddetine göre düzenlenir. Medikal ve lazer tedaviler yapılabilir. Tabii bunun yanında hastalığı tetikleyen durumlardan uzak durmalı ve beslenmeye dikkat edilmelidir.

Lazer ile tedavi nasıl yapılır?

Lazer ile mevcut genişlemiş damarlar ortadan kaldırılır, kızarıklıklar tedavi edilir. Gül hastalığı tekrarlarla seyreder. Lazer ile bu tekrarlar önemli ölçüde azaltılabilir.

Hangi lazerler kullanılır?

Yüzeysel olan kılcallar için biraz önce bahsettiğim 532 nm dalga boylu yeşil ışık lazer  ile, daha geniş olan damarlarda 1064 nm kırmızı ışık Nd Yag lazer ile tedavi edilir.

 

Ortalama kaç seans gerekir?

Belirtilerin derecesine göre 4-6 seans yeterli olmaktadır. Tedavi bittikten sonra yılda 2-3 kez lazer tedavisi tekrarlandığında atakların sayısı ve şiddeti önemli derecede azaltılabilir.

Diyar Magazin olarak estetik ve güzellik alanında yapmış olduğunuz çalışmalar hakkında okuyucularımıza verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ediyoruz.

Sizin aracılığınızla halkımızı bilgilendirme fırsatı bulduğumuz için ben teşekkür ederim.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.