M.Salih Kortak; “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır”

M.Salih Kortak; “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır”
15 Kasım 2021 18:23
A+
A-

M.Salih Kortak; “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır”

Eğitim camiasında herkesi kucaklayan, yol gösteren, mütevazı şahsiyetiyle gönüllerde saygın bir yeri olan Eski Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Kortak, şimdilerde tükenmeyen enerjisiyle adım attığı özel öğretim sektörüne yepyeni bir heyecanla yeni bir soluk getiriyor.

Öğrenim süreçlerinin her kademesinde sürekliliği ve gelişmeyi ilke edinmiş, değişimleri doğru analiz ederek bünyesine katmış ve bu anlayışla alanında öncü bir eğitim kurumu olarak Diyarbakır’ımızın özel öğretim sektöründe nitelikli bir eğitim hizmeti sunan Özel Fehmi Aksoy Koleji’ nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Kortak ile halkın hizmetine adadığı 41 yıllık devlet tecrübesinin akabinde, bilgi, birikim ve deneyimlerini şimdilerde özel öğretim sektörüne aktarma çabasını, uyguladıkları eğitim modellerini, okul öncesi eğitim ve yabancı dil eğitimi alanındaki çalışmalarını Diyar Magazin okurları için konuştuk.

 

D.M: Milli Eğitim camiasında kişiliğiniz ve karakterinizle gönüllerde yer eden 41 yıllık bir hizmet geçmişine sahipsiniz. Yakın zamanda bu devlet tecrübenizi Diyarbakır’ ın öncü ve nitelikli eğitim kurumlarından Özel Fehmi Aksoy Koleji ile özel sektöre taşımaya başladınız. Okurlarımız için kendinizi kısaca tanıtarak, bu sürece ilişkin değerlendirmelerinizi ve hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Mehmet Salih KORTAK; 1956 doğumlu, evli, iki çocuklu bir babayım. 41 yıllık eğitimciyim. Bu uzun süreçte sırasıyla vekil öğretmenlik, ilk, ortaokul, liselerde müdür yardımcılığı ve müdürlük… İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ nde Şube Müdürü, Müdür yardımcılığı… Eğil Millî Eğitim Müdürlüğü ve son olarak Eğitim Uzmanı kadrolarında hizmet etmek nasip oldu.  Şimdi de bu tecrübemi Özel Fehmi Aksoy Koleji bünyesinde oluşturduğumuz sağlam yapının kurumsallaşması ve sürekliliğinin sağlanması için kullanmaktayım.

Eğitim, özen ve özveri gerektiren çok önemli bir süreçtir. Bu süreçte “sürekli daha iyiye doğru gelişim” ilkesiyle özenle bir araya getirdiğimiz donanımlı ve eğitime gönül vermiş eğitimcilerle oluşturduğumuz ekibimizle, karşılıklı güven temelinde, birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz. Anne babaların bizlere emaneti olan en değerli varlıklarına yönelik aldığımız sorumluluğun bilincinde olarak başarılı çalışmalar ortaya koyma hedefindeyiz.

Hedeflerimizin arasında yer alan, bölgenin ihtiyacı olan özel bir üniversite kurma yönünde çalışmalarımız devam ediyor bu konuda her tür fikir ve bilgiye açığız.

 

D.M: Değerli hocam, Özel Fehmi Aksoy Koleji olarak öğrencilerinizi çok yönlü ve tam donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlamak hususunda akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açılardan uyguladığınız eğitim yaklaşımları ve modelleri hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Dünyayı kurtaracak olan eğitim-öğretimdir, bilgi-birikimdir.  “En kötü kural bin kuralsızlıktan iyidir”. Özel Fehmi Aksoy Koleji çatısı altında yetiştirdiğimiz çalışkan, üretken, paylaşımcı ve yüksek motivasyona sahip çocuklarımızı hak ettikleri noktaya getirmek, kişilikli, onurlu, adet ve geleneklerimize bağlı, dünya vatandaşlığına entegre uyumlu bir hayat hikayesi yazmaları için çalışıyoruz.

Çocuklarımızın geleceğin dünyasında ve Türkiye’ nin geleceğinde söz sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Modern eğitim ve öğretim yaklaşımları, güncel yöntem ve tekniklerle eşgüdümlü olarak planladığımız programlarımızla öğrencilerimizin ilgi alanları ve yeteneklerini açığa çıkarmalarına imkân sağlıyoruz. Öğrencilerimize eğitim ve yaşamla ilgili temel beceri ve alışkanlıkları kazandırıyor, bu beceri ve alışkanlıkları özümseyebilmeleri için akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmaları çok önemsiyoruz.

Farklı öğrenme stillerini dikkate alarak, ders ve etkinliklerde bireysel farklılıkları gözetiyor, her öğrencinin kendini ifade edeceği, öne çıkacağı çalışmaları yapmaya özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizi akademik yönden donanımlı; sosyal ve sanatsal yönden kendini geliştirmiş, kendi seçimlerini yapma olgunluğuna erişmiş bireyler olarak üst öğrenim basamaklarına hazırlıyoruz.

Çocuklarımızın kendilerini tanıma, özgüvenlerini geliştirme, sorumluluk alabilme, amaç belirleme, zaman yönetimi, temel akademik alışkanlıkları kazanma, duygu ve davranışlarını kontrol edebilme gibi önemli becerileri kazanmalarını, sosyal yönden başarılarını, iletişim becerilerini ve takım çalışmalarına uyum yeteneklerini sağlamak amacıyla, öğrencilerimizin gelişim özelliklerini dikkate alacak biçimde çeşitli bireysel gelişim programları uygulamaktayız.

 

D.M: Bir eğitim uzmanı olarak, eğitimin ilk basamağı olan ve kişiliğin kazanılmasında kritik öneme sahip okulöncesi eğitim konusunda düşüncelerinizi alabilir miyiz?

 

Okul öncesi eğitim, kişiliğin kazanıldığı, eğitimin en önemli dönemi, geleceğe atılan ilk ve en önemli adımdır. Çocuklarımıza, sevgi dolu pozitif bir ortamda, alanlarında uzman öğretmenlerimizle; bilişsel yönlerini geliştirebilecekleri ve sosyal yönden gelişebilecekleri etkinliklerle, oyunla öğrenmenin ayrıcalığını yaşatmaktayız. Çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını desteklemek için eğitim programımızda, öğrencilerimizin farklı birçok alanda kendilerini ifade etmelerine imkân sağlayacak drama, beden eğitimi, müzik, basketbol, bilim ve teknoloji, satranç, yüzme etkinlikleri ile onlara ilgi ve yeteneklerini keşfedebilecekleri zengin ortamlar sunmaktayız. Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerinde temel olan dil gelişimlerini desteklemenin yanı sıra erken yaş döneminde yabancı dil öğretimini önemsiyoruz.

 

D.M: Değerli hocam, Özel Fehmi Aksoy Koleji’ nin yabancı dil eğitimi alanında yaptığı çalışmalardan söz edebilir misiniz?

 

Öğrencilerimizin teknolojik gelişmelerle adeta küçük bir köy haline gelen dünyadaki gelişmeleri izleme, uluslararası platformlarda yer alabilme, dünya insanı olabilme ve dünya ile rekabet edebilmeleri için yabancı dilin büyük önem taşıdığının farkındayız. Hedeflerimizin arasında, her öğrencimize, en az ana dili kadar konuşabileceği iki yabancı dili öğretmek de vardır. Bu amaçla öğrencilerimizin yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak, diğer derslerle entegre biçimde yürütülen çalışmalarla öğrencilerimizin yabancı dile ihtiyaç duymalarını ve yabancı dilde kendilerini ifade etmelerini sağlamak adına dünya standartlarına uygun yabancı dil öğretimi yapmaktayız.

 

 

D.M: Okul hayatında ve yaşamda başarılı olmaları için öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bizleri ” BİZ” yapan değerlere sahip çıkalım. Samimiyet, hoşgörü, empati, pozitif enerji ve güler yüz hayatlarından eksik olmasın. Vicdanlarının sesini dinlemeyi ilke edinsinler. İnsanları sevmek, canlıları sevmek, onlara değer vermek ve en önemlisi ailelerini önemsemek. Tüm insanlık en güzeli hak ettiği gibi bizim insanımız da fazlasını hak ediyor. En güzele ulaşmanın yolu da çalışmaktan geçiyor. Hedef belirleyerek düzenli, istikrarlı biçimde çalışmak. Kendini iyi tanımak, gelişime açık olmak, ilkeli olmak, sorumluluk almak, öğrenmenin ve başarmanın tadına varmak, yaptığı işi severek ve inanarak yapmak. Bunların yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini ifade edebileceği, mutlu olduğu etkinlikleri yapmalarını tavsiye ederim.

Umudumuzu hiç eksik etmeyelim, birbirimizi sevelim, kucaklayalım. Samimi olalım. Empati, şiarımız olsun. Bizler zamandan en az 1cm önde olmak zorundayız. Yoksa çok geç kalacağız. 21. yüzyılın gereklerini Fehmi Aksoy Koleji olarak, Diyarbakır’ımıza, Türkiye’mize ve dünyaya ışınlamamız gerek. Dünün ve bugünün ortak noktasında buluşturacağız. Tüm Öğrenci Velilerini okulumuza davet ediyoruz. Saygı, sevgi ve hürmetlerimle şahsınızda tüm insanlığı selamlıyorum. Pandemisiz hayatlar dileriz.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.