Uz. Dr. Yahya YİĞİT sağlıklı güzellik uygulamalarını anlattı

Uz. Dr. Yahya YİĞİT sağlıklı güzellik uygulamalarını anlattı
20 Temmuz 2020 10:12
A+
A-

Dünya Kavşağı’ nda açtığı kliniğinde modern ve uluslararası standartlara uygun teknolojileri kullanan, tedavilerinde daima hasta taleplerine öncelik vererek sorunları doğru analiz ve yaklaşımlarla çözen Uz. Dr. Yahya Yiğit, uzman ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği dolgu, botoks, iple yüz askısı, hydrafacial cilt bakımı, dermapen, mezoterapi gibi beden ve yüz güzelliğinizi şekillendirecek etkin uygulamalarla danışanlarının yaşam kalitesini arttırmak için ideal sonuçları elde etmenizi sağlıyor.
Bu sayımızda Uz.Dr. Yahya Yiğit ile cilt kalitesini düzelten ve cilt altı dokuları güçlendiren uygulamaları ve danışanlarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri Diyar Magazin okurları için konuştuk.

D.M: Yahya Bey öncelikle kliniğinizin hayırlı olmasını diliyoruz, kliniğinizde güzellik uygulamaları adına yaptığınız medikal estetik işlemleri nelerdir?
Uz. Dr. Yahya YİĞİT: Bizim hizmet alanımız geniş ama insanların ilgi duyduğu güzellik kısmıdır. Güzellik adına hemen hemen tüm medikal estetik işlemler merkezimizde yapılmaktadır. Medikal estetik işlemleri içinde; botoks uygulamaları, dolgu uygulamaları, Fransız askıları dediğimiz ip askı uygulamaları, bunun yanında laser tedavileri yapılmaktadır.
D.M: Gün geçtikçe hayatımıza daha fazla giren dolgu uygulamalarının orta yüze uygulanması hakkında bilgi verebilir misiniz?
Uz. Dr. Yahya YİĞİT: Orta yüz dediğimiz bölgede yer alan göz altı, önelmacık ve nazolabial dediğimiz gülümseme çizgileri zaman içerisinde dokudaki kolajen kaybı nedeniyle çökmelere yol açan en fazla doku kaybının yaşandığı bir bölgedir. O zaman da kişi çökkün, yorgun, sanki bir hastalık geçirmiş gibi bir izlenim yaratabilir. Bunu dolgu uygulamalarıyla düzeltmek mümkündür. Bu bölgede amaç kaybedilmiş olan yumuşak dokuyu yerine koymak, aşağıya doğru sarkmış olan yapıları yukarı taşımak ve bozulmuş olan alt göz kapağı-yanak ilişkisini düzeltmektir. Tabi bunları yaparken bazı altın oranlara göre, kişinin yüz şekline göre, anatomik yapısına göre ele almak gerekir. Aksi halde bu üç bölge yani göz altı, elmacık ve gülümseme çizgileri arasındaki geçişler doğal bir şekilde yapılmazsa o zaman dışardan bakan biri, kişinin belirgin bir elmacığını görebilir veya gözaltında torbalanma görebilir. Yani normal anatominin dışına çıkmamak lazım. Yapılacaksa eğer bu üçlü kombinasyon belirli bir uyum içerisinde yapılmalıdır. Aksi takdirde dışardan bakan biri için kendisini belli eden, sırıtan bir tablo oluşabilir.
D.M: Estetik dolgu uygulaması nedir? Vücutta hangi bölgelerde uygulanır?
Uz. Dr: Yahya YİĞİT: Estetik dolgu uygulaması, genellikle yüz bölgesinde, zamanla oluşan kırışıklık ve hacim kayıplarının giderilmesi için yapılan bir estetik müdahaledir. Gülümseme çizgileri, dudak etrafındaki çizgiler, alın çizgileri, yara ve akne izleri, yanak ve elmacık kemiği, dudak kalınlaştırma, kaş arasındaki derin çizgi, boyun ve el sırtındaki çizgilenmelerde sıklıkla estetik dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Dolgu uygulamaları yüz dışında kaza veya başka sebeplerle vücutta oluşmuş doku kayıplarında ve çöküklüklerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Estetik dolgu amacıyla son yıllarda genellikle insan vücudunda doğal olarak bulunan bir madde olan hyaluronik asit (HA)içeren ürünler kullanılmaktadır. HA asit deri dokusu içinde büyük konsantrasyonlarda bulunur ve yüksek su tutma özelliği sayesinde cildin nemli kalmasını sağlayarak cildin pürüzsüz, elastik ve genç görünmesine yardımcı olur. Aynı zamanda son yıllarda kişinin kendi yağ dokusunun alınıp işlemden geçirilerek estetik dolgu amacıyla kullanıldığı yağ enjeksiyonu işlemi de yapılmaktadır.
Dolgu maddeleri ve uygulamaları her geçen gün gelişen bir sektördür. Eskiden bir iki marka varken şimdi çok daha üst sınıf ürünler üretiliyor. Tabi ki hepsinin etkisi bir değil. Her bir bölge için kullanılan ürünler birbirinden farklıdır. Dolgunun kıvamı, çapraz bağ oranı vs. gibi değişkenlik gösterir.
Bunu da en iyi hekimler bilir. Bunun dışında vücudunda sadece çizgilerden rahatsız olup botoks yaptırmak isteyenler için saten dolgu dediğimiz bir uygulama yapılabilir. O vücutta herhangi bir hacim yaratmıyor. Hani kaybedilen dokuyu yerine koymuyor ama cilt altını alttan başlayarak beslediği için üstteki kırışıklıkları ortadan kaldırabiliyor. Farklı farklı uygulamalar ve ürünler mevcut.

D.M: İşlemin yan etkileri nelerdir?
Uz. Dr. Yahya YİĞİT: Hyaluronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir madde olduğundan alerjik reaksiyon oluşturmaz. İşlem sonrası yaklaşık 48 saat içerisinde kendiliğinden geçen çok hafif bir şişlik ve kızarık oluşabilir. Oluşabilecek düzensizlikler veya takviye edilmesi gereken yerler, işlemden iki hafta sonra tekrar dolgu maddesi enjeksiyonuyla düzeltilebilir.
D.M: Estetik dolgu ne kadar kalıcıdır?
Uz. Dr. Yahya YİĞİT: Estetik dolgu uygulamasının kalıcılığı profesyonel uygulamaya ve kullanılan dolgu maddesine bağlı olarak değişir. Hyaluronik asit içerikli dolgu uygulamalarının kalıcılığı 8-12 ay ile 12-18 ay arasında değişmektedir. Dolgu uygulandığı alanda uygulandığı andan itibaren vücut tarafından eritilmeye başlanıyor. Bir taraftan da yeni bir doku oluşumu tetikleniyor. Dolayısıyla bir yıl içerisinde dolgu tamamen erise bile uygulandığı alanda belli bir oranda doku yenilenmesi sağladığı için kalıcı bir etki sağlanıyor. Örneğin, elmacık veya dudak bölgesinde yapılan dolgu uygulaması bir yıl sonra tekrarlandığında kullanılan dolgunun yarısı kadar dolgu kullanılır. Ondan sonraki yılda ise ondan daha az bir dolgu konulur. Zaten üç dört kez yapıldığında da sağlanan doku yenilenmesine bağlı olarak hemen hemen kalıcı hale geliyor diyebiliriz.
D.M: Güzellik salonlarında da bu tarz uygulamaların yapıldığını biliyoruz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
Uz. Dr: Yahya YİĞİT: Doğrudur. Aslında bu tıbbi bir uygulamadır. Tıbbi uygulama ancak ve ancak hekim tarafından yapılmalıdır. Sonuçta nasıl ki herhangi bir sağlık sorununda sağlık kurumuna, hastaneye müracaat ediliyorsa, güzellik sektöründe de tıbbi uygulamalar kesinlikle hekim tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde sadece oraya iğne batırmak veya bir meta boşaltmak değil, bunun riskleri var, komplikasyonları var, gelişebilecek olumsuz durumları var. Bütün bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor. İşin içinde ilaç, enjektör vb. durumlar varsa, tartışmasız hekim işidir. Fiyat biraz daha uygun olsun diye ehil olmayan kişilere müracaat edilmesi daha pahalıya patlayabiliyor. Sonuçta yüz bölgesinde gelişebilecek olumsuz bir durum yüzünden ömür boyu taşıyacağı bir yara ve ize sebebiyet verebilir. İnsanlarımızın sağlığı için olsun, geleceği için olsun kaliteye dikkat etmeleri, özen göstermeleri lazım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.